לקראת סוף הקיץ, כאשר הענבים מבשילים נקיים בבוסתן את חגיגית הבציר.
בבוסתן יש כרם קטן של ענבי יין מובחרים–
ענבים אדומים :קברנה, מרלו וקברנה פרנק וענבי שרדונה ירוקים.
בחגיגת הבציר נבצור ביחד את הענבים,
נפריד את הענבים מהשדרות (שדרה זה הענף שהענבים גדלים ומחוברים עלי) ,
נסחט בידיים ונשתה מיץ ענבים ייחודי.
בנוסף נתוודע לתהליך הכנת היין – יין יבש, מתוק, לבן ואדום וגולת הכותרת היא יין ההליוסטוןץ
יין הליוסטון הוא יין המוזכר כבר במשנה כיין שניתן להביא אותו לבית המקדש.
תהליך ההכנה שלו ייחודי וכולל בציר, השארת הענבים על הסלע חשוף לשמש הקיץ היוקדת
ורק לאחר שלושה ימים מתחיל התהליך.
נסייר בגבעת ההליוסטון (החובלתא) בנוה צוף –
אתר ייחודי עם גתות מיוחדות במינם ונחווה בעצמנו את כל התהליך.

