לקראת סוף האביב, הכוורות מלאות בחלות דבש.
על מנת להפיק את הדבש מהחלות הללו, הדבוראי אוסף את החלות מהכוורות,
מסיר מהחלות את כיסוי הדונג שהדבורים שמו, כדי שהדבש ישמר טוב.
אז שמים את החלות בתוך מכשיר בשם צנטריפוגה. כאשר מפעילים את המכשיר,
הוא מסתובב מהר, הדבש עף החוצה מהחלות, וכך ניתן לאגור אותו.
בחגיגת הדבש נותנים למשתתפים לבצע בעצמם את התהליך.
את החלות בעז רודה מראש מהכוורת,
ואחריו המשתתפים זוכים להוריד את מכסה הדונג,
להכין ולהכניס את החלות לצנטריפוגה להפעיל את המכשיר ולהפיק במו ידיהם את הדבש
שאותו מוזגים למכלים גדולים ומשם > לצנצנות קטנות
ואז.. החגיגה הגדולה – מלקקים דבש
כל משתתף מקבל "צפיחית בדבש"