חגיגת הבציר

כתוב את הכותרת כאן

לקראת סוף הקיץ, כאשר הענבים מבשילים נקיים בבוסתן את חגיגית הבציר.

בבוסתן יש כרם קטן של ענבי יין מובחרים–

ענבים אדומים :קברנה, מרלו וקברנה פרנק  וענבי שרדונה ירוקים.

בחגיגת הבציר נבצור ביחד את הענבים,

נפריד את הענבים מהשדרות (שדרה זה הענף שהענבים גדלים ומחוברים עלי) ,

נסחט בידיים ונשתה מיץ ענבים ייחודי.

בנוסף נתוודע לתהליך הכנת היין – יין יבש, מתוק, לבן ואדום וגולת הכותרת היא יין ההליוסטוןץ

יין הליוסטון הוא יין המוזכר כבר במשנה כיין שניתן להביא אותו לבית המקדש.

תהליך ההכנה שלו ייחודי וכולל בציר, השארת הענבים על הסלע חשוף לשמש הקיץ היוקדת

ורק לאחר שלושה ימים מתחיל התהליך.

נסייר בגבעת ההליוסטון (החובלתא) בנוה צוף –

אתר ייחודי עם גתות מיוחדות במינם ונחווה בעצמנו את כל התהליך.  

לחצו ליצירת קשר וקביעת סדנא:

כתוב את הכותרת כאן

כתוב את הכותרת כאן

כתוב את הכותרת כאן

סדנאות נוספות:

סדנת פסיפס

סדנא מהנה להכנת פסיפס – ציור/שלט לבית. הסדנא מתאימה ליחידים, זוגות, משפחות וקבוצות.

סדנת קרמיקה

הכנת כלי קרמיקה עבודת יד. לדגומא: שלט לבית/ מגשים/צלחות/קערות לאחר הסדנא הכלים מיובשים כשבוע וחצי ואז מוכנסים לתנור לשריפה. הכלים יסופקו ללקוח כשבועיים לאחר הסדנא.

חגיגת הבציר

לקראת סוף הקיץ, כאשר הענבים מבשילים נקיים בבוסתן את חגיגית הבציר. בבוסתן יש כרם קטן של ענבי יין מובחרים– ענבים אדומים :קברנה, מרלו וקברנה פרנק 

סדנת שתילה

סדנת השתלמות בזריעה, שתילה והשרשה של מגוון צמחים זריעה: כל  משתתף יזרע 2-3סוגי זרעים שונים של ירקות המתאימים לעונה. בנוסף נלמד מתי נכון לזרוע כל

סדנת מסיק זיתים

במהלך הסדנא יבצעו המשתתפים מסיק זיתים בשיטות שונות – בצורה הידנית ( "חליבה"), באמצעות מגרפות ידניות ובאמצעות ציוד חשמלי ייעודי למסיק זיתים. תוך כדי המסיק נלמד על

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *